Pau(w)l & Pauline

Gepubliceerd op 3 september 2024 om 13:39

 

Pau(w)l & Pauline

Tijdens een bewolkte avond op ons vakantie adres horen we iets in het struikgewas.

Opeens marcheren er twee pauwen achter elkaar over het terrein, eentje met een prachtige groene hals en de ander met een blauwe hals.

We gaan er eens goed voor zitten om dit prachtige schouwspel te volgen, het komt tenslotte niet vaak voor dat er twee pauwen door de tuin lopen.

Na wat navraag gedaan te hebben in de buurt blijken de twee pauwen, Paul en Pauline te heten.

Wist je dat pauwen hoog in een boom slapen? Dat ze antennes op hun hoofd hebben, die elk voorzien zijn van minuscule pluizenveertjes en ze daarmee rechtstreeks verbonden zijn met de zuiverste frequentie in het universum?

Dat als een Pauw op je pad komt, dat dan altijd te maken heeft met het zuiver omgaan van jouw energie, deze in goede banen leiden en het grotere geheel dienen.

Bij de indianen en sjamanen worden o.a. hun staartveren gebruikt bij zuiverings- en reinigingsrituelen. Opdat de negatieve energie plaats kan maken voor positieve energie.

De energetische kracht van de Pauw kan ook explosief zijn. Wanneer hij onraad voelt, zal hij zijn eigen ruimte claimen door de verentooi uit te spreiden en daarmee afstand te creëren tussen hem en wat hem bedreigd.

Zo komen ook wij met mensen in aanraking die onze energie leegzuigen. Mensen die ongevraagd zó dichtbij komen dat ze zichzelf komen opladen in jouw energieveld en jij leegloopt.

Wanneer je goed geaard bent, laat je onderbuikgevoel je meteen weten dat het niet pluis voelt en je actie mag ondernemen.

Vanuit zachtheid mag je jouw verentooi wijd uitzetten 🦚 en gepaste afstand gaan nemen en je grenzen aangeven.

Een Pauw heeft heel scherpe klauwen en wordt ook wel een slangendoder genoemd. Er zijn momenten dat het noodzakelijk is een lijn te trekken, of te verdrijven wat hem probeert te ondermijnen.

Ook dit kun je weer betrekken op je eigen leven. Niet dat je je scherpe klauwen moet inzetten om de ander te doden, maar om de boodschap duidelijk te maken ‘tot hier en niet verder.

Het spreekwoord ‘zo trots als een Pauw’ is bekend om de verentooi. Trots en pronken is dan iets lichaamseigen, iets vanuit de Pauw zelf.

Wij mensen zijn eerder vaak trots op iets dat buiten onszelf ligt. Hetgeen dan meer met het ego te maken heeft dan met ons innerlijk.

Die verentooi laat ons ook verwonderen. Die verentooi is de natuur van de Pauw, die je dan in lijn kunt vertalen naar de verwondering van, in en over de natuur. De zon die opkomt of ondergaat, de bij die op een bloem zit etc.

De boodschap van de Pauw is dus zuiver omgaan met jouw energie, je ruimte innemen, grenzen stellen en af te stemmen op jouw onderbuik gevoel. Trots te zijn op jezelf én je regelmatig te laten verwonderen over de kleine dingen in het leven.

En een laatste boodschap, tussen de regels door, is dat niets of niemand jouw ‘zijn’ kan beïnvloeden.